Milli Eğitim Akademisi Hangi İllerde Açılacak?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan art
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

art

Admin
Yetkili Kişi
Eğitimde Yeni Dönem: Bakan Tekin’den Öğretmenlere Müjde!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÖğretmenİZ YouTube kanalında katıldığı canlı yayında öğretmenleri ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Ara tatil seminerlerinin çevrim içi yapılacağını duyuran Bakan Tekin, öğretmenlerin bayram tatillerini aileleriyle rahatça geçirebilmeleri için bu kararı aldıklarını belirtti.

Özel Okul Öğretmenleri İçin Yeni Dönem

Özel okul öğretmenlerini yakından ilgilendiren bir düzenleme de gündeme geldi. Bakan Tekin, özel okullarda görev yapan öğretmenlerin Milli Eğitim Akademisi’nde eğitim alabileceğini ve yeni düzenlemeyle bu eğitimi tamamlamayan öğretmenlerin özel okullarda çalışamayacağını ifade etti. Akademi, yalnızca öğretmen yetiştirmekle kalmayıp, eğitim planlaması yapmak isteyen tüm kamu ve özel sektör kurumlarına da hizmet verecek.

Milli Eğitim Akademisi Hangi İllerde Açılacak?

Akademinin hangi illerde kurulacağı merak konusuyken, Bakan Tekin bu konuda esnek bir yaklaşım benimsediklerini dile getirdi. Ancak Ankara ve İstanbul'da kesin olarak akademi açılacağını belirten Bakan, kamuya ait atıl durumdaki binaların da akademi olarak değerlendirilmesinin gündemde olduğunu söyledi.

Meslek Ortaokulları ve Yapay Zeka Destekli Eğitim

Bakan Tekin, meslek ortaokullarının eğitim sistemine dahil edilmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca, yapay zeka tabanlı eğitim uygulamalarının geliştirilerek öğretmenlerin ve öğrencilerin kullanımına sunulacağını vurguladı.

Eğitimde yenilikçi adımların atılmaya devam edeceğini belirten Tekin, öğretmenlerin ve öğrencilerin bu süreçte en iyi şekilde destekleneceğini ifade etti.

Back